Een etnisch interieur is een leuk alternatief voor de meeste andere woonstijlen, zoals landelijk of modern. Het is echter wel belangrijk dat je bij het samenstellen van zo’n interieur met een aantal zaken rekening houdt.

Zo is het een goed idee om op zoek te gaan naar de juiste decoratie die je huis een etnische, natuurlijke indruk geeft. Hieronder vind je alvast enkele goede voorbeelden!

4 tips om een etnisch interieur te creëren

1. Ga voor een leuke fotowand

Een van de beste accessoires die je in je huis kunt verwerken om een etnische uitstraling te krijgen, is een fotowand. Hiermee bedoelen we eigenlijk een verzameling van allemaal kleine of grotere afbeeldingen, die op een unieke en opvallende manier op de muur zijn getekend of geschilderd.

Het voordeel van een fotowand is dat er geen grenzen bestaan op het vlak van aantal afbeeldingen, kleurenpalet, afmetingen en andere factoren. Je kan je woonkamer bijvoorbeeld meteen en etnische indruk geven door verschillende afbeeldingen en foto’s van Afrikaanse dieren, in het zwart-wit, naast elkaar te plaatsen.

2. Koop een Perzich tapijt

Ook een Perzisch tapijt is een goede uitbreiding van je interieur als je een échte etnische look wilt verkrijgen. Perzische tapijten onderscheiden zich van gewone vloerkleden door de unieke, symmetrische patronen en speciale kleurschakeringen die erop te zien zijn. Vaak zijn dergelijke tapijten ook prachtig afgewerkt met versieringen aan de zijkant en fijn geborduurde randen.

Of je nu een klein Perzich tapijt gebruikt als uitbreiding voor je salon of de vloer van je woonkamer bedekt met een héél groot exemplaar, alles is mogelijk. Hoe dan ook ben je zeker dat je interieur in één keer een etnische, traditioneel Perzische look krijgt.

3. Maskertje aan de wand

Wil je het graag nog een stapje verder nemen, en je woonkamer of een andere ruimte in een soort van jungle veranderen? Dan kan je er altijd voor kiezen om etnische maskers aan je muur te hangen of op een andere manier te etaleren. Dergelijke maskers vormen een belangrijke accessoires in tal van oude culturen, van Afrikaanse stammen tot Zuid-Amerikaanse volkeren.

Er bestaan heel wat mogelijkheden op het vlak van materiaal, formaat en type. Het is een leuk idee om allemaal verschillende modellen met elkaar te combineren, zodat je een creatief geheel verkrijgt dat de look en feel van je woning alleen maar ten goede komt.

4. Verwerk souvenirs in je interieur

Als je op zoek bent naar manieren om je interieur niet alleen een etnische, maar ook een persoonlijke toets te geven, dan is het altijd leuk om souvenirs die je zelf gekocht hebt tijdens één van je vele reizen in je inrichting te verwerken. Zo heeft elk onderdeel en accessoire van je interieur een eigen verhaal, en dat maakt het natuurlijk nog veel leuker om in je huis te vertoeven.

Souvenirs komen in verschillende vormen: van kleine beeldjes van een olifant in het brons tot heuse dolken uit het Midden-Oosten die je aan de muur kunt hangen, alles is mogelijk. Hoe dan ook verkrijg je met deze vormen van decoratie een interieur dat een interessante, haast mysterieuze uitstraling heeft.

Een etnisch interieur doet je woning écht opleven

Welke keuze je ook maakt op het vlak van decoratie en afwerking, met een etnisch interieur krijgt je woning meteen een unieke look. Gebruik zeker bovenstaande tips om daar het beste van te maken. Het resultaat? Zowel jijzelf als bezoekers genieten er des te meer van.