Een van de meest fascinerende en tot de verbeelding sprekende verdwenen culturen is ongetwijfeld die van de Oude Egyptenaren.

Grafcultuur

De Oude Egyptenaren hadden een uitgesproken grafcultuur. Niet iedereen werd op dezelfde manier begraven. De lagere bevolking werd in eenvoudige graven begraven. Farao’s, priesters en andere hooggeplaatsten werden in luxueuze graven te rusten gelegd, en vooral deze graven maken deel uit van een heel bijzondere grafcultuur die tot op vandaag enorm fascinerend is. Op de wanden van deze graven werd het leven afgebeeld van de overledene en werd een verwijzing gemaakt naar de cirkel van het leven en de dood. Omwille van het geloof in het hiernamaals en om de cirkel van leven en dood te benadrukken werden de meeste graven gecreëerd op de westelijke Nijloever in Egypte.

Vallei der Koningen – Vallei der Koninginnen

De Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen in Luxor zijn ongetwijfeld een van de meest fascinerende plaatsen ter wereld. Wil je deze plaatsen bezoeken, dan zijn een paar stevige Rieker Schoenen onontbeerlijk. Hoewel de graven allemaal dicht bij elkaar liggen, moet er flink gestapt worden door de woestijn om deze graven te kunnen bezoeken. Toch is deze tocht meer dan de moeite waard. Bij een bezoek aan deze valleien valt meteen de bijzondere grafcultuur van de Oude Egyptenaren op. Je kunt er uren doorbrengen en jezelf verwonderen over deze bijzondere cultuur die op heel wat vlakken fascineert.